Előfizetői tartalom

A Pokémon már csak a múlt, itt az új tőzsdei őrület

Közel 50 százalékos emelkedéssel debütáltak ma reggel a japán tőzsdén a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazását működtető cég, a Line papírjai, ami nem is véletlen, az alkalmazást már több mint 200 millióan használják, bevételei robbanásszerűen emelkednek, óriási a hype a cég körül. Megnéztük, mit kell tudni a cégről.

Mi az a Line, és miért használják 200 millióan?A Line alapvetően egy okostelefonos üzenetküldő alkalmazás, ami 2011-ben indult azután, hogy a Japánt megrázó súlyos földrengés után akadozott a kommunikáció. Az ötletből lett a mostani formájában ismert chatalkalmazás, elsősorban az ázsiai felhasználókra fókuszálva. Négy fő piaca Japán, Thaiföld, Indonézia és Tajvan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés