Előfizetői tartalom

Kiegyensúlyozottabb lett a BÉT CETOP indexe, bekerült a román piac

Staar Péter
Jelentősen átalakult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) legnagyobb tőkeértékű és tőzsdei forgalmú közép-európai tőzsdei részvények teljesítményét tükröző indexe, a Közép-Európai Blue Chip Index, ismertebb nevén a CETOP20. Szeptembertől már a román piacról is kerülhetnek részvények az indexbe, valamint az új szabályok miatt az indexben csökken a legnagyobb papírok és piacok súlya, így növelve annak diverzifikáltságát. Az indexkosár az eddig megszokott 20 tag helyett így akár 25 régiós blue chip részvényt is tartalmazhat, ezzel összhangban a neve is CETOP-ra változik.

Az utóbbi időszak tőkepiaci tendenciáit figyelve bátran kijelenthető, hogy az indexek szerepe még inkább felértékelődött a befektetések világában: nélkülözhetetlen alapját képezik az utóbbi években egyre inkább előretörő költséghatékony passzív befektetési stratégiáknak, de benchmark funkciójuk miatt nélkülözhetetlenek az aktív befektetési politikával rendelkező...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái