Előfizetői tartalom

Pár év, és a joghurt szólni fog, ha lejár

Az ipar digitalizációja (más néven ipar 4.0 vagy negyedik ipari forradalom) a világ egyre több helyén válik valósággá, a teljes tervezési és gyártási folyamat egyetlen információs hálózatba történő integrálása korábban nem látott mértékben növelheti az ipari termelés hatékonyságát és rugalmasságát. A Siemens digitális gyárába látogattunk el a bajorországi Ambergben, ahol a gyártott termékek kommunikálnak a gyártógépekkel és számítógépes rendszerek vezérlik a gyártási folyamatot a lehető legalacsonyabb hibaarány elérése érdekében.

Az ipar 4.0 ma is meglévő technológiákon alapul, melyek azonban egyelőre nem alkotnak egyetlen összefüggő rendszert. Pont ennek a sztenderdizált platformnak a hiánya az, ami a termelők jelentős részét visszatartja a további digitalizációtól. Bár a gyártással foglalkozó vállalatok nagy része lát potenciált az ipar 4.0-ban, nem tudják, hogyan lépjenek az általuk egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés