Előfizetői tartalom

Van, amiben Budapest simán kenterbe veri Londont

Turzó Ádám Pál
Európa csak látszólag marad le a világ nagy fintech-versenyében, a felzárkózás már gőzerővel zajlik. Magyarországon sincs miért aggódni, sőt, Budapest kifejezetten élen jár egyes területeken. Például Bitcoin-ATM-ről és bitcoinos fizetésről a taxikban még csak nem is álmodhatnak a britek, a korábbi nagy tech-sikersztorikból pedig sokat tanulhatnak a magyar startupok. Budapestnek megvan a lehetősége arra, hogy beváltsa titkos vágyát, és tényleg a KKE-régió fintech központja legyen - véli Devie Mohan fintechguru. A világ egyik első számú fintech szakértője hamarosan Magyarországra látogat, a FinTechShow 2017 rendezvényen tart előadást.

Portfolio: Európa fintech piaca nagyon kicsi, a világ fintech cégekbe áramló kockázati tőkéjének csupán 10 százalékát fektetik be itt, és kevés az igazán nagy világraszóló sikersztori. Egyetért-e azzal, hogy Európa leszakad? Mi ennek az oka? Devie Mohan: Európában nem a kockázatitőke-piac teljes mérete az érdekes, hanem a régió piacának növekedési üteme. Miközben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái