Előfizetői tartalom

Rejtélyes csalók csapolják meg a magyar bankkártyákat

Kártyás csalásokról talán már mindenki hallott, de szerencsére Magyarországon kevesen vannak, akik át is élnek egy ilyet. Európában ugyanis élen jár Magyarország a kártyás csalások visszaszorítása területén, a kártyás forgalomra vetítve nagyon alacsony a visszaélések száma és értéke is. Olvasónk ugyanakkor egy érdekes online kártyás csalási esetről számolt be, amely már 2011 óta szedi áldozatait világszerte, mégsem sikerült még teljesen felszámolni. Fontos leszögezni azt is, hogy a bankok az esetek nagy részében - például ennél a konkrét példánál is - teljesen kártalanítják az ügyfelet.

Egyik olvasónk (aki egy magyar bank által kibocsátott kártyával rendelkezik) részletesen számolt be egy néhány hete történ esetről. Olvasónk váratlanul sms-ben kapott értesítést arról, hogy a kártyájával éppen most fizetett ki 10 ezer forintot, persze ő erről semmit sem tudott. A kereskedő nevénél pedig a következő megnevezés szerepelt: Facebk *payment 650-543-7818...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái