Előfizetői tartalom

A világ egyik legnagyobb piramisjátéka szedi áldozatait Magyarországon

Turzó Ádám Pál
Az MNB mellett még egy sor ország felügyelete figyelmezteti a lakossági ügyfeleket, hogy legyenek óvatosak a OneCoinnal, vagyis azzal az állítólagos új generációs kriptovalutával, amely valójában egy hatalmas nemzetközi piramisjáték álcája lehet. A modell a rengeteg gyanús jel és hatósági jelzés illetve intézkedés ellenére egyelőre működik. Magyarországon is aktívan értékesítik, a különböző "oktatócsomagokat" megvásárlókat hatalmas hozammal és azonnal elkölthető OneCoinok ígéretével szervezik be a rendszerbe. Utánanéztünk, hogy tényleg Bernie Madoff kétes örökségét viszi-e tovább a OneCoin szülőanyja, a bolgár Ruja Ignatova.

Magyarországon szinte már hagyománya van a piramisjátékoknak, és egyszerűen nem vagyunk képesek tanulni belőlük. Nincs kockázatmenetesen havi 5 százalékos hozam, de nincs heti 1 százalék sem, vagy évi 30 százalék garantáltan, plusz az alattunk lévők hozamának 10 százaléka, meg "tuti részvénypozik, amelyek a profi devizatraderek legjobb ügyleteit" követik le. Kockázatmentesen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái