Előfizetői tartalom

Egymilliárd alatt már nem lehet labdába rúgni Magyarországon

Legalább egymilliárd forintot közelítő bevétel kell ahhoz, hogy valaki meg tudjon ragadni a magyar NB1-ben, ez alatt bennmaradás is bravúrnak számít - derül ki a futballklubokat működtető gazdasági társaságok szokásos éves beszámolóiból. Ez a bravúr most a Mezőkövesdnek sikerült, de a Puskás Akadémia feljutása miatt szinte borítékolható, hogy ha nem húznak bele anyagilag, akkor jövőre is kiesési gondjaik lesznek. A nyilvános adatokból több érdekesség is kiderül: a bajnoki címet nyert Honvédnak például papíron legfeljebb a középmezőnyben kellett volna végeznie, az MTK viszont úgy tudott kiesni, hogy papíron a negyedik legtöbb pénzből gazdálkodott 2016-ban.

Titkolózik a Fradi, de valószínűleg még mindig ők a leggazdagabbakSzokás szerint május végéig kell leadniuk a magyar vállalkozásoknak előző éves üzleti beszámolóikat, ennek kapcsán megvizsgáltuk a labdarúgó NB1-ben szereplő klubok gazdálkodását. Az NB1 tizenkét klubja egy kivétellel le is adta rendben a beszámolót, éppen a valószínűleg a legtöbb pénzből gazdálkodó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái