Előfizetői tartalom

Ázsiában sikertörténetet írnak, itthon EU-források tartják életben a magyar vizes cégeket

A magyar vízipar történelmi szerepvállalására, hagyományaira és imázsára is tekintettel jókora kereslet tapasztalható a Magyar Vízipari Klaszter termékei, szolgáltatásai iránt Dél-Kelet-Ázsiában. A Klaszterbe tömörült hazai vízügyi társaságok több térségbeli országban is jelentős, összességében 100 millió eurós nagyságrendű víziközmű-fejlesztési beruházásokat nyertek el. Ami a hazai helyzetet illeti, mivel Magyarországon a vízdíjaknak mindössze legfeljebb 10 százalékát teszik ki az infrastruktúra fenntartási költségei, az EU források szerepe meghatározó. Amikor azonban a ciklus lefut, a megbízások száma visszaesik, részben ez inspirálja a Vízipari Klaszter tagjait, hogy külföldre is kitekintsenek - nyilatkozta Kovács Károly, a szervezet elnöke a Portfoliónak.

Portfolio: Milyen nagyobb projektekben vesznek részt a Vízipari Klaszterbe tartozó magyar vizes társaságok Dél- Kelet-Ázsiában, mekkora értéket képviselnek a fejlesztések? Kovács Károly: Jelenleg is több nagyobb projekten dolgozunk Vietnamban, Srí Lankán, illetve Indonéziában; a részben már befejezett fejlesztések jellemzően vízkezelő, víztisztító, ivóvíztisztító művek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái