Előfizetői tartalom

Készpénzt kezdtek el osztogatni a budapesti belvárosban, óriási biznisz lett belőle

Kevesen tudják, de a világ egyik legnagyobb bankfüggetlen ATM-hálózatát üzemeltető cégét 1994-ben Magyarországon alapította két amerikai, mégpedig azért, mert akkoriban a készpénzközpontú közép- és kelet-európai régióban alig voltak bankautomaták. Az elképesztő sikersztorit befutó cég mára 5 milliárd dollár feletti piaci kapitalizációval rendelkezik, és zsinóron húzzák felfelé a részvényárfolyamát. Hiába terjednek az elektronikus fizetések, az ATM-ek korszaka még nem járt le, hanem egyelőre még virágzik ez a piac.
1994-ben Magyarországon alapította a Dan Henry és Mike Brown sógorpáros a Euronetet, vagyis azt a bankfüggetlen ATM-eket üzemeltető céget, amely mostanra a világ egyik legnagyobb szolgáltatójává nőtte ki magát a területen, kék-sárga automatáikba lépten-nyomon belefuthatunk Budapest belvárosában. '94-ben Budapesten egyetlen ATM-mel indultak, mostanra azonban kicsit más a helyzet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái