Előfizetői tartalom

Milliárdos üzlet lett a magyar programozó suli - Hét országban állnak sorba a szülők

Breuer Anita négy évvel ezelőtt keresett programozói tanfolyamot lányának, hátha ott elsajátíthatja, amit a közoktatásban nem: a digitális írástudást. De nem talált, ezért maga alapított egyet - ez lett a Logiscool, amely egy globális problémára, az üres programozói állások feltöltésére kínál megoldást. Hogy Breuerék receptje működik-e, az csak évekkel később fog kiderülni, annyi azonban már most látszik, hogy a szolgáltatásra van igény: a magyar családi vállalkozás néhány év alatt 7 országban jelen lévő nemzetközi franchise-hálózattá nőtte ki magát, amire magyar viszonylatban ritkán látunk példát.

Bár a vállalatok - egyelőre még - nem a 6 és 18 évesek közül szeretnék feltölteni az üres álláshelyeket, azonban a pont ennek a korosztálynak programozói kurzusokat indító Logiscool alapítói szerint a szakemberhiány megoldásához elsősorban szemléletváltásra van szükség. Ezt pedig a gyerekeknél kell kezdeni.Az ma a programozás, ami korábban a nyelvtanulásA legtöbb ember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés