Előfizetői tartalom

Szinte hihetetlen, de tényleg van egy rejtélyes kínai befektető a magyar csodakamion mögött

Turzó Ádám Pál
Augusztus végén robbant be a köztudatba az eTruck neve, vagyis a színmagyar elektromos kamion csodálatos sztorija. Aztán kiderült, hogy a sztori nagyon sok sebből vérzik. Benke Gábor projektvezető korábban azt nyilatkozta, kínai befektetők is beszálltak a buliba, most felfedte előttünk a titokzatos üzletembert. Mint kiderült, Zhu Shan Bao 100 ezer forinttal szállt be a 10 milliárd eurósra tervezett projektbe. De Benke Gábor projektvezető szerint "egy ekkora projektnél a vételár csak szimbolikus természetesen, nem irányadó".

Egy hónapja végigment a magyar sajtóban egy csodálatos magyar sztori, az eTruck nevű magyar kamucég állította magáról, hogy a világ egyik legnagyobb teherautógyártója lesz, ráadásul elektromos kamionokat gyártanának szakmányban, ami eddig még senkinek sem sikerült. Akkor darabjaira szedtük a cég állításait, kiderült, oltári nagy túlzás, hazugság szinte minden, ami a vállalattal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái