Előfizetői tartalom

Könyvet adna a vakok kezébe a magyar egyetemisták fejlesztése

Közel 33 ezer vak ember él az országban, a látássérültek száma pedig meghaladja a 218 ezret a Semmelweis Egyetem felmérése szerint. Ezeknek az embereknek egy olyan világban kell érvényesülniük, amely egy olyan vizuális rendszerre épül, amiben az információ terjedésének, a tájékoztatásnak az elsődleges formája az írott szöveg. A Műszaki Egyetem hallgatói ezért kifejlesztettek egy olyan olvasókesztyűt, amely segítségével bármilyen szöveg Braille-írássá alakítható.

A GlovEye-ra keresztelt, okostelefonos applikációval összekötött eszközt benevezték a Microsoft fiatal feltalálóknak, és startupoknak kiírt Imagine Cup elnevezésű versenyére, amivel bejutott az Egyesült Államokban megtartott döntő 32 legjobb csapat közé. Az eszközt fejlesztő Fülöp Ádámmal a Portfolio következő rendezvényének apropóján beszélgettünk, ahol ő lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés