Előfizetői tartalom

Magyarország épp most játssza el nagy esélyét, vagy elsül a mesterterv?

Turzó Ádám Pál
Az infokommunikációs és távközlési iparág, vagyis az ICT-szektor az innováció és a digitális gazdaság alapja, az internetadó utáni pálfordulás óta a csapból is ez folyik Magyarországon. Nem véletlenül: kifejezetten jó induló pozícióban vagyunk ahhoz, hogy Magyarország egy kicsi, gyorsan fejlődő digitális országgá váljon, amit a nagy hozzáadott értéket termelő ICT-szektor hajt. Ugyanakkor nálunk az egyik legmagasabb a külföldi, a hazainál produktívabb cégek részaránya az ICT-szektor értékteremtésében, így a külföldi cégekkel szemben nagy kitettséggel rendelkezünk. Az OECD friss jelentése alapján mutatjuk, mi történik a szektorban a világon és itthon.

Portfolio Banking Technology 2017 A magyar bankok digitalizációjáról is szó lesz a Portfolio november 16-ai Banking Technology konferenciáján. Ne maradjon le róla! Információ és jelentkezés Miért fontos az ICT-szektor?Az OECD 2017-es Digital Economy Outlook tanulmányában részletesen foglalkozik a digitális gazdasággal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái