Előfizetői tartalom

Új pénzügyi rendszer épül Magyarországon - Kinyírják a bankkártyákat?

2019. július 1-jétől az átutalásaink 5 másodpercen belül, 0-24 órában, a hét minden napjában célba érnek. De hatalmas tévedés, hogy a rendszernek ez lesz a legnagyobb újítása. Az azonnali rendszer bevezetése véleményünk szerint két új típusú készpénzmentesítő fizetési módot hozhat el Magyarországra: hatékony személyek közötti (P2P) fizetési megoldást, és az azonnali rendszerre épülő bolti mobilfizetési megoldást. Utóbbi azt jelenti, hogy nem csak a készpénz, hanem a bankkártyás bolti fizetés is komoly versenytársat kaphat. Ugyanis egy olyan fizetési értéklánc is létrejöhet, amelyben már nem kapnak szerepet a kártyatársaságok.

Az azonnali átutalási rendszer. Hogy néz ki az azonnali átutalási rendszer?Ez az év egyrészt a 2018. január 1-jén élesedő PSD2 szabályokra való felkészülésről, másrészt a 2019. július elsején induló azonnali átutalási rendszerhez való csatlakozásról. Utóbbi projekt ugyanis jelentős fejlesztést igényel a bankoknál, amire eddig órák vagy akár napok álltak rendelkezésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés