Előfizetői tartalom

Saját kezével vet véget a Facebook az aranyéletének

Látszólag nagy horderejű bejelentést tett a Facebook: úgy döntött, hogy ahelyett, hogy Írországban mutatná ki európai bevételeit és profitját, ezt országonként teszi majd meg, várhatóan 1-2 éven belül. Az első gondolata mindenkinek az, hogy végre több adót fog fizetni Európában a Facebook és felhagy a gyakorlatával, hogy az alacsony társasági adókulcsú Írországban adózik. Amitől boldog lesz az Európai Bizottság is. De nem egyértelmű, hogy végső soron milyen hatással lesz ez a lépés a Facebook adófizetési kötelezettségeire. Tény, hogy valószínűleg nehezen tudta volna elkerülni a sorsát a Facebook, látva az európai országok törekvéseit, akik kezdik megelégelni, hogy a nagy amerikai technológiai óriások csak minimális adót fizetnek az európai tevékenységeik után.

Több bevételt fog elkönyvelni azokban az európai országokban, ahol van tevékenysége - ígérte meg tegnap a Facebook. Ez pedig akár azzal járhat, hogy több adót fog fizetni ezekben az országokban. Az EU örül, mert így legalább az egyik nagy amerikai technológiai óriás nem adóparadicsomokban fog adózni, a befektetők viszont kevésbé, mert attól tartanak, hogy növekedhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés