Előfizetői tartalom

10 félelmetes gyilkológép, amely már most is képes tömegeket megölni

Nem állunk már túl messze attól, hogy a harcmezőket ellepjék az érzelemmentes, utasításokat tökéletesen végrehajtó robotharcosok. Már léteznek olyan légi és földi, távirányítású és önjáró robotok, amelyek egy gombnyomással képesek akár egy ellenséges harckocsit, egy épületet vagy akár egy gyalogosrajt likvidálni, a tűzparancsot azonban egyelőre még emberi kezelőknek kell kiadniuk. Megnéztünk tíz, részben már működő robotfegyvert, ami forradalmasíthatja a hadviselést.

10-8. TeletankEgy T-26-os. Fotó: ShutterstockA világ első zsinór nélküli, távirányított robotfegyvere az 1930-as években kifejlesztett szovjet Teletank volt, amit jellemzően a T-26-os harckocsiból építettek fel (más típusok, például T-18-asok és a BT-szériába tartozó tankok mellett). A Teletankokat egy irányító harckocsiból kezelték, 500 - 1500 méterről, főként közelharcban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés