Előfizetői tartalom

Eljött, amire régen vártunk: kitört a forradalom a magyar bankoknál (TOP 10 sztori - 10.)

Hatalmas tévedésben vannak a kollégáim: szerintük idén a fintech boomnál fontosabb dolgok is történtek a világon és Magyarországon. Pedig a bankrendszert teljesen átalakító folyamatokról idén már nem csak kamu marketingszövegelés ment: a pénzügyi válság terhétől, a kormányzati korbács csapásaitól szabaduló bankok valódi, a mindennapokban is használható fintech megoldásokat vezettek be. Mobiltárcákat, online hiteleket, teljesen online számlanyitást, digitális aláírást, személyzet nélküli fiókot hozott Magyarországra a fintech forradalom. Mindeközben a bankok felkészültek a fintech cégek beengedésére, és készülnek egy rejtélyes új technológia, a blockchain alkalmazására és az azonnali átutalás bevezetésére is.

TOP10 sztori Ahogy minden évben, a Portfolio szerkesztősége idén is összeállította az év legmeghatározóbb eseményeit, híreit. Ez a cikk is egy a 10 közül.Sokan és régóta hirdették az igét velem együtt, hogy hamarosan eljön a fintech-forradalom Magyarországra is, de az csak váratott magára. Sokan azt gondolták - és gondolhatják most is - hogy külső szereplők a bankokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés