Előfizetői tartalom

Bővül az FGSZ Földgázszállító hálózata

MTI
Az FGSZ Földgázszállító Zrt.-nek értékesítik a magyar-szlovák gázvezetéket működtető Magyar Gáz Tranzit Zrt. (MGT Zrt.) üzletágát, illetve az értékesítés lezárását követően a cég 100 százalékos állami tulajdonrészét. A tranzakciót ellátásbiztonsági szempontok indokolják, versenyeztetés nélkül hajtják végre a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint.

Az üzletág vételárát 34 milliárd forintban, a részvényekét 11,966 milliárd forintban határozza meg a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat. A kormány döntése értelmében az Európai Bizottsággal történt egyeztetés szerint nem jelenhet meg a vételárban az Európai Energiaügyi Gazdaságélénkítő Programból a magyar-szlovák földgázszállító rendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés