Előfizetői tartalom

Mától új világ jön a bankkártyáknál - A változás mindenkit érint Magyarországon

Ma lépnek életbe a megújított európai pénzforgalmi irányelv, vagyis a PSD2 miatti változások, amely révén egyrészt új pénzügyi szolgáltatók születhetnek, másrészt egy sor bankkártyás részletszabály is megváltozik. Előbbi azt jelenti, hogy a számláinkat majd egyetlen alkalmazáson keresztül kezelhetjük, és új fizetési módozatok alakulhatnak ki, a bankkártyáknál pedig elsősorban a visszaélésekre vonatkozó szabályok változnak, méghozzá az ügyfelek javára. Mutatjuk a részleteket.

Szeptember végén nyújtotta be Varga Mihály a parlamentnek azt a törvénycsomagot, amelyet már régóta vártak a hazai bankok és fintech cégek, ugyanis az unión belüli pénzforgalmat harmonizáló PSD2 nevű irányelv nagy változást hozhat a bankolásban. Nem sokkal később el is fogadták a javaslatot. Az új irányelv a bankoknak kiélezettebb versenyt, a fintech cégeknek könnyebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés