Előfizetői tartalom

Pokoli most taxizni Budapesten, és nem is lesz jobb

A fogyasztók csak annyit érzékelnek, hogy egyre nehezebb taxit kapni Budapesten, pedig az utóbbi években még nőtt is a sofőrök száma. Ráadásul mindezek tetejébe áprilistól várhatóan drágább is lesz a taxizás, amire a szolgáltatók szerint a megnövekedett költségek miatt van szükség. Az utóbbi évek nagy nyertese a piacon a Főtaxi volt, a cég a duplájára emelte a forgalmát, ma már több mint ezer autóval vannak jelen Budapest utcáin.

Kevesebb a taxis? Nem, pont hogy több!Az ember talán azt hinné, hogy a 2013 szeptemberében bevezetett taxirendelet óta csökkent a sofőrök száma Budapest utcáin, ugyanis egyre többször fordul elő, hogy már a telefonos diszpécserre is hosszú percekig kell várakozni. A számok viszont mást mutatnak: jelenleg 5600 taxis vadászik az utasokra, a rendelet bevezetése előtt ez a szám 5300...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés