Előfizetői tartalom

Még mindig alig van nő az informatikában, de mitől lesznek többen?

A túl kevés női mentor és szakmai példakép a legnagyobb akadálya annak, hogy több nő válasszon technológiai karriert egy tavalyi kutatás szerint. Ezen szeretne változtatni az új Kódbirodalom nevű kezdeményezés, amelyben a hazai technológiai szektor négy meghatározó arca is részt vesz. Az elismert szakemberek saját életpéldájukon keresztül hívják fel a figyelmet a technológia sokszínűségére és a benne rejlő, lányok számára is nyitott karrier-lehetőségekre.

Magyarországon 8-10% körül alakul a női szakemberek aránya a technológiai szektorban, de a globális átlag sem sokkal magasabb ennél. Az informatikai auditorok nemzetközi szervezete, az ISACA (Information Systems Audit and Control Association) tavalyi kutatásában azt vizsgálta, hogyan lehetne növelni a nők arányát a technológia területén. A megkérdezettek - jelenleg technológiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés