Előfizetői tartalom

Jön a negyedik ipari forradalom és kereshetünk magunknak új munkát

Elveszik a munkánkat a robotok, állások milliói szűnhetnek meg, a mesterséges intelligencia lenyomja az embereket - halljuk gyakran mostanság az éppen zajló negyedik ipari forradalom kapcsán. Hajlamosak vagyunk elmenni mellette, mondván, hogy ez még nem a mi életünkben következik be, vagy azt gondolván, hogy mi a hivatásunkat úgysem érinti, vagy csak valamikor a nagyon távoli jövőben. De az igazság az, hogy a termelő ágazatokban már rég megkezdődött a folyamat. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fejlődésével egyre komplexebb feladatok ellátására lesznek képesek a robotok, akik olcsóbban, hatékonyabban dolgoznak és egyre nélkülözhetőbbek lesznek az emberek.

Köztudott, hogy például az autógyárakban, vagy az online kiskereskedelmi óriások, mint az Alibaba vagy az Amazon raktáraiban fejlett robotok dolgoznak. Azt hihetnénk, hogy vannak olyan, kézügyességet igénylő munkák, mint a sebészet, vagy akár a ruhavarrás, amelyeket nem fenyeget az a veszély, hogy robotokra cseréljék az emberi kezeket. De ez egyre inkább megkérdőjeleződnik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés