Előfizetői tartalom

Indul az országos e-jegyrendszer: hamarosan mobillal és kártyával is utazhatunk

Nyár végén elindulnak az országos tömegközlekedésben bevezetendő elektronikusjegy-projekt (NEJP) első pilotjai: van, ahol mobillal, máshol elektronikus kártyával, vagy akár az új típusú személyivel is lehet majd utazni - árulta el Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a Portfolio-nak. Az egységes mobilparkolási rendszer üzemeltetője emellett Kecskeméten okosparkolási rendszert, Debrecenben intelligens biciklitárólót, Budapesten bluetoothos jelzőrendszerrel működő mobilparkolási megoldásokat indított el. Az újításokkal az állami tulajdonú cég a piaci szereplőket az innováció irányába tereli. Az elektronikus fizetésekről és az azonnali átutalásra épülő új fizetési megoldásokról Veres Mihály elmondta, hogy nehéz lesz úgy kidolgozni egy működő üzleti modellt, ha a modern készpénzmentes digitális fizetési megoldásokra az állam nem alakít ki új működési kereteket. Adóbevételben, gazdaságfehérítésben a többszöröse térülhet meg annak, amennyit ösztönzésként visszaad az állam a piaci szereplőknek.

Financial IT and Disruptive Technologies 2018 Az azonnali átutalási rendszerre épülő új fizetési módozatokról kiemelt helyen lesz szó a Portfolio május 15-ei Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Információ és jelentkezés Portfolio: Mivel foglalkozik alapvetően a Nemzeti Mobilfizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés