Előfizetői tartalom

Megvan a globális kereskedelmi háború első igazán nagy áldozata

Csak lézengtek a munkások az elmúlt napokban a világ egyik legnagyobb hálózati eszközgyártója, a kínai ZTE gyáraiban, az olcsó telefonjairól is ismert cég gyakorlatilag leállította működését, miután az Egyesült Államok úgy döntött, hogy elvágja legfontosabb amerikai beszállítóitól. Ha nem lesz megállapodás a kínaiak és az amerikaiak között, akkor könnyen lehet, hogy megszűnik a kínai óriásvállalat. Remény még van, Donald Trump azt ígéri, hogy megmenti a vállalatot, de könnyen lehet, hogy nem önzetlenségből segít, a végén még ő keres a szívességen.
Kereskedelmi háborúzik Kína és AmerikaDonald Trump amerikai elnök számtalanszor kritizálta Kínát azért, mert szerinte a két ország közötti kereskedelmi feltételek egyenlőtlenek, idén márciusban pedig robbant a bomba, és Trump importvámokat vezetett be egy sor termékre, ezzel gyakorlatilag kereskedemi háborút robbantva ki. Az acél-és alumínium termékekre kivetett importvámokkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái