Előfizetői tartalom

Valahol már annyira nincs munkás Magyarországon, hogy jobban megéri gépekkel dolgoztatni

Több milliárd forinttal drágult a Nestlé büki beruházása, amikor a cég azzal szembesült, mekkora a munkaerőhiány Magyarországon, mivel a termelést részben automatizálni kellett - mondta a Portfolio-nak adott interjúban Tompa Gábor, a Nestlé Hungária Kft. külső vállalati kapcsolatok igazgatója. Verő Barbara, a vállalat HR-igazgatója szerint sokan most havonta párezer forintért váltanak munkahelyet, de ennek hamarosan meglehet a böjtje. A bérigény mellett irreális karrierelvárások is megjelentek, sokan pár év alatt akarnak vezérigazgatói székig jutni. Páros interjú a magyar Nestlé két felsővezetőjével a munkaerőpiacról, versenyképességről, beruházásokról, termelékenységről.

Portfolio: Mekkora csokifogyasztók a mindennapokban? Verő Barbara: Amikor 17 évvel ezelőtt csatlakoztam a céghez, a fő oka az volt, hogy imádtam a Boci csokit. Akkor még hobbiszerűen kutyákat képeztem, és azt mondtam, hogy semmi mást nem szeretnék kérni fizetségképpen, csak a nagy táblás Boci csokit. Továbbra is nagyon szeretem, de most már sokkal jobban kell erre vigyáznom....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés