Előfizetői tartalom

Új mobilbankot fejleszt a Gránit Bank

Az idei első félévben a Gránit Bank közel 1 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el, hitelállománya több mint 11 százalékkal nőtt, a vállalati hitelek folyósítása ezen belül közel negyedével bővült. A versenyképesség megtartásához a hagyományos banki folyamatoknak jelentősen gyorsulniuk kell és az új technológiák beépítése elkerülhetetlen, de Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója hisz a bankrendszer innovációs képességében. Tavaly indították el a videóbankos online számlanyitási szolgáltatásukat, jelenleg már az új bankszámlák közel 40 százalékára ezen keresztül szerződnek az ügyfelek. Hegedüs Éva azt is elárulta, hogy a Gránit Bank hamarosan egy új mobilbanki megoldást vezet be.

Hogyan teljesített a magyar bankrendszer 2018 első felében? A magyarországi hitelintézeti rendszer az első negyedéves, illetve négyhavi adatok alapján az előző év folytatásaként kedvező tendenciát mutat. A mérlegfőösszeg 12 havi növekedési üteme 5,7%, a hitelállomány növekedése 8% volt április végével. A szektor első negyedéves adózás előtti eredménye némileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés