Előfizetői tartalom

Haldoklik a bitcoin, de a lelkét adó csúcstechnológiáért megőrülnek

Úgy tűnik, a bitcoinőrület kezd elhalni, a kriptopénzek mögött álló technológia, a blockchain viszont továbbra is komoly érdeklődésnek örvend a pénzügyi intézmények körében, melyek közül egyre több áll elő saját megosztott főkönyvi technológián alapuló megoldásával. Többnyire ráadásul nem is virtuális devizákról van szó, hanem olyan blockchainrendszerekről, melyekkel a kereskedelmet, biztosításokat, befektetési termékeket és elszámolási rendszerek működését teszik egyszerűbbé. Megnéztük az élenjáró pénzintézetek már működő blockchain-technológián alapuló rendszerét és azt, milyen újítások várhatók a jövőben ezen a téren.

Portfolio Banking Technology 2018 A blockchainről is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferencián. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés HSBCFotó: ShutterstockA brit / hongkongi HSBC volt az első olyan pénzintézet, amely sikeresen használt blockchaintechnológiát egy kereskedésfinanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés