Több mint 1 millió hibridet hív vissza a Toyota
Üzlet

Több mint 1 millió hibridet hív vissza a Toyota

Portfolio
A Toyota szerdán jelentette be, hogy a társaság megközelítőleg 1,03 millió hibrid autót tervez visszahívni Japánban, Európában, Észak-Amerikában és más régiókban is, a kábelköteg szigetelésének elhasználódása miatt, ami rövidzárlatot vagy akár tüzet is okozhat.
Jelentős visszahívást tervez a Toyota, a japán autógyártó 1,03 autót hívhat vissza Európában, Észak-Amerikában és Japánban is egy motorhuzal hibája miatt, a probléma a 2015 és 2018 között gyártott autók esetében merülhet fel, és a plug-in-hybrid Prius mellett a társaság kompakt crossover modelljét, a CH-R-t is érinti.

A Toyota szóvivője szerint a visszahívások közel felére Japánban kerül majd sor, míg az Egyesült Államokban csupán a társaság Prius modellje esik a visszahívás hatálya alá, az Egyesült Államokban 192 000 gépjárművet érint a probléma a vállalat tájékoztatása szerint.

A japán közlekedési tárca által bejelentett belföldi visszahívást követően a Toyota tájékoztatást tett közzé, amely szerint az érintett járművekben a hibrid teljesítményszabályozó egységhez csatlakozó kábelköteg a csatlakozási pontban lévő burkolattal érintkezhet. A kábelkötegen felhalmozódó szennyeződés pedig a vibráció következtében idővel a vezetékek szigetelésének elhasználódásához vezethet, ez pedig rövidzárlatot vagy akár tüzet is okozhat.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Shutterstock
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
bika wall street index tőzsde