Üzlet

A télre készül a magyar gázrendszer - Töltik fel a tárolókat

Portfolio
Telnek a Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) létesítményei, jelenleg hatvanegy százalékuk van kihasználva, a ki nem használt kapacitásra a társaság hétfőn hirdetett újabb aukciót - írja a Világgazdaság. Az MFGT tárolói Pusztaedericsen, Kardoskúton, Hajdúszoboszlón és Zsanán működnek, együttes kapacitásuk 4,43 milliárd köbméter.
A betárolt mennyiségbe beleértendő az a gáz is, amelyet - az előző évek gyakorlatának megfelelően - a Gazprom a sajátjaként tárol Magyarországon, hogy a megugró téli kereslet idején a felhasználókat földrajzilag közelebbről szolgálhassa ki. A Gazprom magyarországi gáztárolásáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is egyeztetett Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával még szeptember 17-én, és megállapodtak 4,3 milliárd köbméter orosz gáz jövő évi importjáról. Ez a mennyiség elmarad a múlt évi hétmilliárd köbmétertől, viszont a lakosság ellátására elég. 2016-ban a hazai háztartások az egyetemes szolgáltatásban 3,45 milliárd köbméter gázt vételeztek, az egyetemes szolgáltatás pedig összesen 3,87 milliárdot.

A miniszter október 3-án, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott egyeztetése után közölte, hogy évi több mint négymilliárd köbméterről egyeztek meg 2020-tól. A hírből nem derült ki, hogy ez hány évet jelent, és az sem, hogy mennyivel többet a négymilliárd köbméternél. (Érkezik orosz gáz a magyar versenypiacra egy másik hosszú távú szerződés alapján, mégpedig a közvetve a Gazprom tulajdonában lévő Centrex Zrt.-n keresztül.)
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844