Előfizetői tartalom

Hátrányt szenved az a cég, amelyik nem ad cafetériát

A jövő évtől a SZÉP-kártya kivételével az összes cafetéria elem bérként adózik, beleértve az olyan népszerű eszközöket is, mint az Erzsébet-utalvány vagy az utazási támogatás. A nyári bejelentés óta sokan a béren kívüli juttatási rendszerek végét vizionálják, mondván, hogy adókedvezmény nélkül a cégeknek nem éri meg erre áldozni. A jelenlegi munkaerőpiaci viszonyok között azonban a legtöbb cafetéria elemre továbbra is szükség lesz, mert ha az adóelőnyüket nem is, motivációs erejüket mindenképpen megőrzik. Szakértőkkel beszélgettünk arról, hogy miért nem szabad ezt csupán adóoptimalizálási kérdésként tekinteni, és hogy mi a különbség a jóléti és a megélhetési juttatások között.

Az idén nyáron elfogadott adótörvény-csomagnak köszönhetően 2019 januárjától a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) kivételével minden cafetéria elem úgy fog adózni, mint a munkabér. Ez igaz az olyan népszerű juttatási elemekre is, mint az ajándékutalvány, az Erzsébet-utalvány, a nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, az iskolakezdési támogatás és a helyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés