Digitális forradalom zajlik a kórházakban
Üzlet

Digitális forradalom zajlik a kórházakban

Minden információ digitalizálódik az egészségügyben, így a kórházakban is, ezért elengedhetetlen, hogy az intézményekben rendelkezésre álljanak a legújabb egészségügyi monitorok - vallják az LG dél-koreai szakemberei. A vállalat az intézményekben jelenleg is zajló képalkotási forradalomban egyszerre több termékével kíván jelen lenni - tudtuk meg Jason Yoontól (Deputy Senior Manager, Medical Monitor, LG), valamint Dongmin Lee-től (Product Director Europe Hospitality Biz, LG), akik azt is elárulták, hogy a dél-koreai társaság miért van versenyelőnyben az orvosi display piacon.
Portfolio: Az LG a legmodernebb termékeivel tör előre az egészségügyi piacon, egyszerre jelenik meg a kórházi televíziókkal és a medical monitorokkal is, amelyet már a szakszemélyzet használhat a legkomolyabb beavatkozások esetén. Röviden mik az alapvető különbségek a két termékportfólió között?

Jason Yoon: Az orvosi monitoroknak a piacra jutás érdekében rendelkezniük kell speciális tanúsítvánnyal, mely biztosítja, hogy ezeket a termékeket egészségügyi, gyógyítási célra használhatják. Az orvosi monitorok családjába több termék is tartozik: a klinikai felülvizsgálati monitor, a diagnosztikai monitor, a sebészeti monitor. Mindezek mellett ezen eszközök közé sorolható a digitális röntgen érzékelő készülékünk. Az eszközök együttesen hatalmas előrelépést jelentenek, ugyanis az orvosok eddig analóg úton jutottak hozzá a radiológiai képekhez, most viszont már minden információhoz digitálisan juthatnak hozzá a szakemberek. Ennek köszönhetően a kórházakban egy képalkotási forradalom valósulhat meg.

Digitális forradalom zajlik a kórházakban
Miért lehet versenyképes az a fajta termék másokkal szemben?

Jason Yoon: Gyakorlatilag orvosi és kereskedelmi célokra is megfelelő eszközöket tudunk ajánlani a kórházak számára. A társaság versenyelőnye abból fakad, hogy az LG leánycége, az LG display a házon belül tartja a technológiát és rajtuk keresztül jutunk hozzá az orvosi eszközök esetében is a legújabb fejlesztésekhez.

Vagyis az LG orvosi eszközpalettájának előállítása során nem kiszolgáltatottak más beszállítók felé?

Jason Yoon: Így van, a versenytársaink arra kényszerülnek, hogy egy harmadik féltől szerezzék be a monitorokhoz szükséges termékeket, az LG hálója alatt azonban mi mindent a csoporton belül el tudunk végezni.

Az orvosi monitorok előállítása, gyártása is ennek megfelelően Dél-Koreában zajlik?

Jason Yoon: Igen, a termékek gyártása a társaság hazájában, Dél-Koreában valósul meg.

Digitális forradalom zajlik a kórházakban
Az LG orvosi monitorokat felvonultató standja a Portfolio Private Health Forum rendezvényen.
Mekkora növekedési potenciált látnak az orvosi monitorok piacán?

Jason Yoon: Globálisan az orvosi monitorok piaca jelenleg 3%-kal növekszik, azonban óriási potenciál rejlik abban, hogy a kórházakban zajlik egy látványos átállás a régi technológiáról a digitális technológiákra, ahogy fentebb említettem. Ennek értelmében az egészségügyi intézményekben még több monitorra lesz szükség. Nyilván nem nőnek ki a földből minden évben kórházak, ezért a felvevő piac korlátos, azonban a növekedési lehetőség látványos.

Hogy oszlik meg jelenleg a termékek értékesítése földrajzilag?

Jason Yoon: Jelenleg 30%-os részarányt képvisel az Egyesült Államok piaca, további 30%-ot Kína, és még egyszer 30%-ot Európa és Közel-Kelet. Ez a három földrajzi egység a mi elsődleges célpiacunk.

Mekkora potenciált látnak a nem orvosi monitorok, hanem kijelzők, tévék egészségügyi piacán?

Dongmin Lee: Csak Európában évente 900 ezer képernyő-szükséglettel kalkulálunk a kórházi piacon. Ezért döntöttük el, hogy az idei évtől külön termékportfólióval szeretnénk ellátni az egészségügyi intézményeket. Az új digitális kijelzőknek köszönhetően a betegek is minőségibb és biztonságosabb ellátásban részesülnek. A mi termékportfóliónk emiatt sokkal inkább a betegek köré épül, míg a kollégám által jelzett orvosi kijelzők és eszközök a szakszemélyzet munkáját segítik.

Digitális forradalom zajlik a kórházakban
Dongmin Lee Portfolio Private Health Forum 2018 IV. szekciójának panelbeszélgetésében.
Miben lehet jobb ennek köszönhetően az ügyfélélmény?

Dongmin Lee: Az a célunk, hogy ezekkel a kórházi termekben használható tévékkel és kijelzőkkel otthoni környezetet varázsoljunk. Nemcsak tévét lehet ezeken nézni, hanem természetesen ezek már smart tévék, és könnyedén összepárosíthatók okostelefonnal. Fontos szempont még, hogy ezek a készülékek érintőképernyővel rendelkeznek, így könnyen irányíthatóak az ágyból és hatékonyabban lehet őket tisztítani is, mint egy távirányítót, ami a kórházi környezetben nagyon fontos.

Ezek a termékek elérhetőek már az európai piacon, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek?

Dongmin Lee: Igen, elérhetőek az idei évtől és idén a spanyol, az olasz, a francia és a brit piacot célozzuk, míg jövőre a kelet-európai országokat, ezért is voltunk jelen most a budapesti Private Health Forum rendezvényen. Az európai piacon fontos szempont volt az üzemeltetők számára, hogy a kórházban található display eszközöket összehangoltan lehessen üzemeltetni, a háttérből és ha szükséges, akkor az egyes képernyők a betegekre legyenek személyre szabva. A kórház illetékesei így például az egyes betegek számára a képernyőn keresztül üzenhetnek, mikor kell új vizsgálatra menniük, vagy mikor érkezhet hozzájuk egy orvosi vizit. Közben viszont a frissítés egy gombnyomással központilag szabályozható, akár egy 500 ágyas kórházban is.Fotók: Stiller Ákos

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A cikk megjelenését az LG támogatta

SZG_9611
szuperállampapír_saját
hatalmas vonatvasarlasra szanta el magat a kormany MAV KISS motorvonat
matraieromu2019
big office day 2019 02
GettyImages-1032683612
coworking iroda
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
SZG_9611