Előfizetői tartalom

Ezrével tűnnek el a boltokból a bankkártyaterminálok - Mégis mi történik?

Az elektronikus forgalmat támogató kormányzati POS-terminál program mindeddig érdekes számokat eredményezett: több boltban fogadnak el bankkártyát, de kevesebb POS-terminál üzemel a kereskedőknél. Jövő év márciusáig minden bizonnyal komoly kampányra számíthatunk a bankoktól a programban. Részben ennek köszönhetően kitart a bankkártyás forgalom bővülése, de még mindig 1,3-szor több pénzt veszünk fel a plasztikokkal, mint amennyit költünk velük.

A kormány POS-terminál telepítési programjának eredményei érdekesen látszódnak az MNB napokban közétett idei harmadik negyedéves statisztikáiban: 1600 POS-terminál tűnt el a boltokból, miközben a bankkártyát elfogadó helyek száma 1100-zal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest. Ez a helyzet úgy állhat elő, hogy főleg olyan boltok adtak vissza POS-terminálokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés