Előfizetői tartalom

Netes lehúzások: titkos trükk vagy városi legenda?

Az úgynevezett dinamikus árazás lényege, hogy az online világban a kereslet függvényében real-time drágul egy termék vagy szolgáltatás, ezzel a gyakorlattal például a repülőjegyek vásárlásánál találkozhatunk. Ugyanakkor már többször felmerült a gyanú, hogy egyesek a böngészési adatokat is felhasználják arra, hogy magasabbra srófolják az árakat, de a szolgáltatók állítása szerint ez csak városi legenda. A minap egy érdekes esetbe futottunk bele, ezúttal nem repülőjegy, hanem egy mobilvásárlás esetében.

Dinamikus árazásLétezik egy online árazási gyakorlat, amivel például a repülőjegyet vásárlók is találkozhatnak, és úgy hívják, hogy "dinamikus árazás". Röviden arról van szó, hogy minél inkább betelik egy járat (minél nagyobb a kereslet iránta), annál drágább lesz a jegy. Az egyedi, várható keresletnövekedést is ki tudják használni a légitársaságok. Erre egy egyszerű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés