Több tízezren állhatnának azonnal munkába - Itt a megoldás
Üzlet

Több tízezren állhatnának azonnal munkába - Itt a megoldás

A munkaerőhiány ma már a gazdaság minden területén jelen van. Miközben nagyjából 300 ezer munkavállalóra lenne szükség, több tízezren vannak, akik - némi segítséggel ugyan - de munkába tudnának állni. Ezzel pedig mindenki nyerne: a cégek is és a megváltozott munkaképességű munkavállalók is, akiknek munkaerőpiaci helyzete az átlagnál kedvezőtlenebb, ugyanakkor az elmúlt években a foglalkoztatási rátájuk látványosan növekedett.
A munkaerőhiány ma már a gazdaság minden területén jelen van, a Portfolio kalkulációja szerint 280-290 ezer képzett dolgozóra lehet szükség. Eközben rengeteg olyan megváltozott munkaképességű munkavállaló lenne, aki megoldást jelenthetne a problémára. Szakértők szerint megfelelő segítséggel több tízezren állhatnának munkába.

A megváltozott munkaképességű népesség aránya Magyarországon körülbelül 11 százalék, vagyis ez megegyezik az EU átlaggal, azonban nálunk sokkal kevesebben dolgoznak, mint máshol az EU-ban

- mondta a Portfolio-nak Kóródi Edit, a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai igazgatója, hozzátéve, azért a helyzet sokat javult, tekintettel arra, hogy 2011-hez képest tavaly év végére 18-ról 35-40 százalékra emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája. Ez a szám viszont messze elmarad az EU-s átlagtól (ami körülbelül 47-50 százalék).

Megváltozott munkaképességűek A KSH Munkaerőpiaci helyzetkép, 2015-ös kiadványa szerint megváltozott munkaképességűnek az minősül, aki valamilyen tartós, legalább 6 hónapja fennálló egészségi vagy szervi eredetű problémával küzd, és ez a munkavégzés valamely dimenzióját (munkavégzés hossza, jellege, munkahelyre történő közlekedés stb.) tekintve őt korlátozza. A KSH 2015-ös adatai szerint Magyarországon a 19-64 éves népesség 11 százaléka, körülbelül 680 ezer ember volt leszázalékolva, és csak minden negyedik-ötödik megváltozott munkaképességű dolgozott.

"A munkanélküliségi ráta a megváltozott munkaképességűeknél is erősen iskolai végzettség függő. Azonban a magasabb iskolai végzettség, beleértve a diplomát is, náluk kisebb védelmet jelent a munkanélküliség ellen, mint a nem megváltozott munkaképességű emberek esetén" - jegyezte meg Kóródi Edit.

Az egészségi állapot erősen függ a társadalmi státustól, akinek alacsonyabb az iskolai végzettsége, annak jó eséllyel rosszabb az egészségi állapota is. Nem meglepő tehát, hogy leginkább az alacsony végzettségű, fizikai munkát végző munkavállalókat éri egészségkárosodás, amely után leszázalékolják őket.

Ezt a KSH adatai is alátámasztják: 2015-ös adatok szerint, míg 100 felsőfokú végzettségű 19-64 évesből mindössze 3 tartozott a megváltozott munkaképességűek kategóriájába, addig a legfeljebb befejezett általános iskolát végzettek közül minden huszonötödik.

Sok múlik a cégeken

Az atipikus foglalkoztatási formák önmagukban nem feltétlenül segítik a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását.

A cégeknek az egyéni szükségleteket kellene figyelembe vennie. A részmunkaidő vagy távmunka önmagában nem megoldás

- mondta Kóródi. Tapasztalataik szerint ez a réteg a legkevésbé mobilis: egészségi állapotuk miatt rendszeres orvosi kontrollra járnak, van, akinek a szomszéd településre való bejutás is komoly gondot jelent, épp ezért egy állásinterjú is kihívás lehet.

A vállalatoknak arra kéne helyezni a hangsúlyt, hogy az egyén szükségleteit figyelembe véve alkalmazzák a munkavállalót: el kell térni a bevett rutintól és rugalmasnak kell lenni. "Jó megoldás lehet az egyéni munkarend bevezetése, vagy akár új, az új élethelyzethez jobban passzoló munkakörök létrehozása. De nincsenek egyetemes megoldások, nincs biztos recept" - tette hozzá Kóródi.

Több tízezren állhatnának azonnal munkába - Itt a megoldás
Munkaközvetítők segítségével is keres a Michelin Hungária Kft. megváltozott munkalépességű dolgozókat.
Hogy ez a gyakorlatban hogyan tud megvalósulni, azt jól illusztrálja a Michelin Hungária Kft. vagy az Auchan példája. A Michelin Hungária Kft.-nél egy 30 éve a cégnél dolgozó, egészségében károsodott munkavállaló számára létrehoztak egy új munkakört. A munkavállaló minősítése miatt ugyanis csak 4 órás, részmunkaidős foglalkoztatásba térhetett vissza, de az eredeti munkakörben a feladatok ellátása ennyi idő alatt lehetetlennek bizonyult. Az üzemegység vezetője és az ügyvezető így újragondolták a gyártási folyamatokat, és találtak egy olyan feladatkört, amely részmunkaidőben is végezhető, összeegyeztethető a dolgozó egészségi állapotával és hatékonyabbá teszi a gyártást is: egy munkakörbe vontak össze olyan feladatokat, amelyeket eddig a gyártásban dolgozó munkatársak végeztek el.

Az 1300 főt foglalkoztató vállalatnál kevesebb, mint 1% a megváltozott munkaképességű kollégák aránya a teljes létszámhoz viszonyítva.

A munkavégzés jellege a termelési területen erősen korlátozza a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását. Ha a munkakör lehetővé teszi, elsősorban a meglévő dolgozóink életében felmerülő változásokra összpontosítunk, új élethelyzetükre keresve a megoldást

- közölte a cég a Portfolio megkeresésére. Azoknál a munkaköröknél, melyeket megváltozott munkaképességű emberek is betölthetnek, a keresést olyan munkaközvetítők felé is el szokták indítani, akik közvetlen kapcsolatban állnak ilyen álláskeresőkkel, de a felvételnél a szakmai és kompetencia szempontok számítanak - jegyezték meg.

Több tízezren állhatnának azonnal munkába - Itt a megoldás
Az Auchan több munkakört is létrehozott, kifejezetten a megváltozott munkaképességű dolgozók számára.
Az Auchan Retail Magyarország több mint 7 000 munkavállalója közül közel 400 megváltozott munkaképességű kolléga.

A többségük, kb. három negyedük részmunkaidőben dolgozik. Negyedük vállal munkát olyan munkakörökben, amelyeket kifejezetten a megváltozott munkaképességű kollégáknak hoztunk létre. Ilyen például a növénygondozói, frissességi idő-felelős vagy az áruvédőző feladatkör. A többi kolléga normál munkakörökben dolgozik, mint például árufeltöltőként, pénztárosként. Ezek azok a munkakörök, amelyekben vállalati szinten is a legtöbb kollégát foglalkoztatjuk

- írták megkeresésünkre.

Nincs karrierlehetőség

Az állásajánlatokat böngészve azt találjuk, hogy többnyire könnyű fizikai munkával, segédmunkával vagy adminisztrációval kapcsolatos munkakörökre keresnek a cégek megváltozott munkaképességű munkavállalókat: takarítót, portást, raktári munkatársat, csomagolókat, kertészeti kisegítőket vennének fel.

"Ennek a munkavállalói körnek az átlagéletkora magasabb, mint az átlagos dolgozóké, iskolai végzettsége viszont alacsonyabb" - magyarázta ennek okát Kóródi Edit, aki kiemelte, a karrierút is egészen más ennél a foglalkoztatotti csoportnál.

Az átlagos dolgozók több felelősséget, szintváltást várnak az előléptetéstől. Viszont ennél a csoportnál sokkal magasabb presztízsértékű a biztonság és az állandóság. Most próbáljuk értelmezni a karriert olyan cégeknél, ahol nagyobb létszámban dolgoznak, és úgy tűnik, számukra az előrelépés inkább valamiféle horizontális átjárást kellene, hogy jelentsen

- jegyezte meg. Ez a gyakorlatban azt jelenthetné, hogy egy már a cégnél huzamosabb ideje dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállaló lehetne az újonnan érkező, szintén megváltozott munkaképességű dolgozók mentora, támogatója, senior pozícióban. Vagyis a feladata nem az lenne, hogy vezetőként számon kérje az újak teljesítményét, hanem hogy segítse a beilleszkedésüket.

Jó megoldás lehet az is a szakember szerint, ha a cégen belül van lehetőség mozogni, de nem feltétlenül magasabb szintre, hanem kipróbálhatná magát a munkavállalónak új területen, új munkakörben.

Ezzel a mostani állapottal bizonyos belépő pozíciókat a vállalatok bedugítanak. Olyan, mintha nem tudnák a munkavállalók, hogy van még lehetőségük, ezért kényszerből azonos pozíciók között vándorolnak

" - tette hozzá. A Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. munkaközvetítéssel is foglalkozik.

Sokan voltak, akik inkább felmondtak a munkahelyükön, ugyanis a fizetés önmagában nem minden. Sokat számít, hogyan érzik magukat az adott helyen dolgozók, és hogy amit az állásinterjún ígértek nekik, azt betartja-e a munkaadó

- jegyezte meg.

Ezért is érné meg a cégeknek megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazni Azon a munkáltatók, amelyeknél a munkavállalók száma a 25 főt meghaladja, és az általuk foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát, rehabilitációs hozzájárulást kell fizetni. Ennek mértéke a tárgyév első napján megállapított alapbér kötelező legkisebb összegének kilencszerese/fő/év, vagyis 2019-ben 1 341 000 Ft / fő/év. Kóródi Edit szerint a rehabilitációs hozzájárulás bevezetése kedvezett a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának, azonban úgy véli, a rendszer idejét múlt, felülvizsgálatra szorul. "A meglévő gyakorlat nem veszi figyelembe egyrészt azt, hogy ha valaki az 5 százalékon belül már teljesített, nem differenciál vagy jutalmaz, miközben a vállalatok méretéből fakadóan óriási létszámkülönbségek lehetnek a százalékok mögött. Illetve azt sem veszi figyelembe ez a szabály, hogy vannak olyan cégek is, amelyek túlteljesítik ezt az 5 százalékot" - mondta.

koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell