Előfizetői tartalom

Kizsigereli a Deutsche Telekom a kisrészvényeseket

Hiába a folyamatosan javuló eredményesség és csökkenő eladósodottság, a német anyacég az elmúlt három évben 60 százalékos tulajdonosként elvitte Magyar Telekom cash flow-jának 87 százalékát. A 27 forintos osztalék egyértelmű üzenet a kisebbségi részvényeseknek: ne számítsanak arra, hogy a javuló teljesítményből arányosan részesedhetnek, miközben az MT-nek már nincs is nyilvánosan elérhető osztalékpolitikája, amivel tervezni lehetne.

Nemcsak a telekom cégek érezhetik magukat felesleges harmadiknak bizonyos szituációkban - ahogy arról nemrég a Jóbarátok egy klasszikus jelenetét felelevenítve írtunk -, a hármas szexben mellőzött Ross-hoz képest is szörnyű helyzetben vannak a telekommunikációs cégek részvényesei. A Magyar Telekom nemrég tette közzé tavalyi eredményeit: a társaság nyereségessége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés