FONTOS Hatalmas meglepetéssel nyert Ursula von der Leyen
 
Előfizetői tartalom

Itt van Varga fontos döntése, minden magyar bankszámláját érinti

A tranzakciós illeték a lakossági átutalások esetében - a 20 ezer forint feletti részre - évente 800 forint lesz, az idei csonka évre pedig 400 forintot kell fizetniük a bankoknak - áll a Varga Mihály által kedden benyújtott törvényjavaslatban. Ez alsó hangon 4-5 milliárd forint adókönnyítést jelent a szektornak. Ha átmegy a parlamenten a javaslat, akkor kijelenthetjük: az összes szabályozói akadály elhárult az átutalások csomagárazása előtt, ami pedig az azonnali fizetési rendszerre épülő új fizetési szolgáltatások elterjedésének egyik alapvető feltétele.

Financial IT and Disruptive Technologies 2019 Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára Információ és jelentkezés A Varga Mihály pénzügyminiszter által kedden este benyújtott pénzügyi salátatörvény szerint változik a lakossági utalások esetén a tranzakciós illeték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés