Előfizetői tartalom

Sörszövetség: lejárt az olcsó sörök ideje, a prémium felé fordultak a sörivók

A tavalyi évben bár csak minimálisan nőtt az eladott sörök mennyisége, de ennél sokkal nagyobb mértékben nőtt a sörszövetség tagjainak bevétele, ami arra vezethető vissza, hogy a sörivók a drágább, minőségibb sörök felé fordultak, ez pedig a Sörszövetség vezetője szerint bizakodásra ad okot: a gyártók a többletbevételt láthatóan innovációra és termékfejlesztésre költik, ami végső soron további minőségi javulást és növekvő exportképességet eredményez majd a Magyarországon gyártott söröknél.

A tavalyi év során a belföldön értékesített sör mennyisége 1,3 százalékkal nőtt, összesen 6,29 millió hektolitert értékesítettek. Ezen belül ugrásszerűen megnőtt a prémium és a szuperprémium sörök forgalma. Utóbbinak közel 60, előbbinek csaknem 18 százalékkal.A sörpiaci élénkülés és értéknövekedés egész Európában tapasztalható, így nálunk is. Míg a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés