Előfizetői tartalom

Gazdasági szakemberek értékelték Magyarország helyzetét a CFA éves csúcsrendezvényén

Portfolio
Múlt héten tartotta a CFA Society Hungary a hazai és nemzetközi gazdasági kilátásokról szóló Annual Forecast Event 2019 eseményét, a nagy múltú, évente megrendezett rendezvényen neves szakemberek beszéltek többek között a fejlett és feltörekvő gazdaságok kilátásairól, a hazai bérinflációról, Magyarország versenyképességi kihívásairól, a budapesti ingatlanpiac túlfűtöttségéről, de az is szóba került, hogy a szakértők szerint mibe érdemes most fektetni. A panelbeszélgetésben Balatoni András a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságának vezetője, Bakos Ádám, az Aegon kötvény üzletágának vezetője és Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője vett részt, az esemény moderátora Horváth István, a K&H Bank Private Banking igazgatója volt.

Az esemény első blokkja nemzetközi gazdasági kitekintésről szóló kérdéseket járt körül. Horváth István kérdésére, hogy idén melyik G20-as ország gazdasága süllyedhet recesszióba, Balatoni András optimistán azt válaszolta, hogy az alappályán nem számítanak visszaesésre a gazdasági aktivitásban, lassulás viszont kézzel fogható, ráadásul mindez a gazdaságok importintenzitásának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái