Üzlet

Megemelte a Nyomda-célárát a Concorde

Portfolio
Március elején tette közzé negyedik negyedéves és egész éves számait az ANY Biztonsági Nyomda, a társaság gyorsjelentése után a Concorde közzétette elemzését, a Concorde a felhalmozási ajánlását továbbra is fenntartva 1395 forintról 1450 forintra emelte meg a Nyomda osztalékfizetés utáni célárát, ami megközelítőleg 13 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
Az ANY Biztonsági Nyomda március elején közzétett gyorsjelentése után a Concorde elemzésében értékelte a társaság teljesítményét és a cég kilátásait. Az elemzőház optimista a Nyomdával kapcsolatban, amit a Concorde több tényezővel együttesen indokolt. Egyrészt a Nyomda egy részvényre eső nyereségének átlagos éves növekedési üteme tíz százalékos volt az elmúlt öt év folyamán, ami jelentős részben a társaság bővülő export-tevékenységének volt köszönhető. A Nyomda éves árbevétele a tavalyi évben átlépte a lélektani, 100 millió dolláros küszöböt, amelyet követően a cég a későbbiekben már nem csak konzorciumban, hanem önállóan is indulhat tendereken, amitől a Concorde elemzője azt várja, hogy a társaság érdemben növelheti a megrendelésállományát a következő években.

Mindemellett fontos momentum, hogy a Nyomda új üzemcsarnoka a menedzsment előzetes, 2020-as várakozásaival szemben akár már 2019 második felére elkészülhet. Az új üzemcsarnok korábbi átadásával a társaság a Concorde korábbi várakozásainál gyorsabban csökkentheti majd a raktárai bérléséből eredő költségeket, a Concorde elemzője szerint ebből éves szinten több mint 100 millió forintos megtakarítása származhat a cégnek, továbbá az új üzemcsarnok átadásával a Nyomda termelése is felfuthat 2020-tól.

További okot ad az optimizmusra a Concorde szerint a Nyomda közép-afrikai és nyugat-európai bővülési törekvései, miután a társaság magas hozzáadott értékű biztonsági termékeinek emelkedő eladásai vonzó nyereséghez segíthetik majd a céget. A Concorde elemzője szerint a Nyomda menedzsmentje mindent elkövet majd azért, hogy a társaság a jelenlétét az afrikai és ázsiai régióban is kiterjessze.

A Concorde elemzője szerint a Nyomda menedzsmentje várhatóan a növekvő beruházási költségek mellett sem változtat majd a társaság osztalékpolitikáján. A Concorde elemzője kiemeli, hogy a Nyomda részvényeinek tavaly őszi esése mögött az osztalék lehetséges visszavágásával kapcsolatos befektetői aggodalmak húzódhattak meg, az elemzőház szakértője ennek ellenére is arra számít, hogy a Nyomda hosszú távon fenntartja majd a teljes eredmény osztalékként történő kifizetésének gyakorlatát.

A Concorde ezen tényezők hatására módosított az előrejelzésein, bár az elemzőház az idei évre a korábbi árbevétel előrejelzését 32,46 milliárd forintról 32,14 milliárdra vágta vissza, azonban az elemzőház 2020-ra a korábbinál 1 százalékkal magasabb, 31,97 milliárd forintos bevételt vár, míg a 2021-es bevétel esetében 2 százalékkal magasabb, 33,70 milliárd forintos bevételt vár az elemzőház. A 2019-es EBITDA esetében a Concorde korábbi előrejelzésénél 8 százalékkal alacsonyabb, 3,3 milliárd forintot vár, 2020-ra az EBITDA 6 százalékkal alacsonyabb, 3,41 milliárd forint lehet, míg a 2021-es EBITDA esetében a korábbi előrejelzését 5 százalékkal alacsonyabbra, 3,62 milliárd forintra módosította a Concorde.

A Nyomda 2019-es adózott eredménye esetében a korábbi várakozásait 4 százalékkal felfelé módosítva 1,27 milliárd forintot vár a Concorde, míg az elemzőház frissített előrejelzései szerint a Nyomda profitja a korábban vártnál 9 százalékkal magasabb, 1,36 milliárd forint lehet 2020-ban és a korábban vártnál szintén 9 százalékkal magasabb 1,45 milliárd forint lehet 2021-ben.

A Concorde szerint a Nyomda továbbra is impozáns, 6 százalékos osztalékhozammal kecsegtet, ami jó alternatívája lehet az állampapírnak. A Concorde a felhalmozási ajánlását továbbra is fenntartva 1395 forintról 1450 forintra emelte meg a Nyomda osztalékfizetés utáni célárát, ami megközelítőleg 13 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Megemelte a Nyomda-célárát a Concorde
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Eséssel zárt a BUX