Előfizetői tartalom

Ezrével tűnnek el a bolti terminálok - Meghosszabbítják a kormány programját

A kormány POS-terminál telepítési programjának második köre, amelyben 30 ezer új terminál kihelyezését célozták meg, március végén lezárult volna, azonban a határidő lejárta előtti utolsó pillanatban 15 hónappal meghosszabbították a programot, vagyis a szolgáltatóknál ragadt terminálokat még ennyi ideig lehet kiszórni. Az MNB statisztikái szerint e második kör kezdete óta eltelt első 12 hónapban mindössze 8 ezerrel nőtt a boltokban üzemelő terminálok száma, becslésünk szerint ez azt jelentheti, akár a terminálok kétharmada is a szolgáltatóknál ragadhatott. Mindeközben eddig soha nem látott módon 2 ezerrel csökkent a fizikai kártyelfogadó boltok száma.

Financial IT and Disruptive Technologies 2019 Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára részt vesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon, ahol a készpénzmentes Magyarország témájában tart nyitóelőadást. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés