Előfizetői tartalom

Ezrével tűnnek el a bolti terminálok - Meghosszabbítják a kormány programját

A kormány POS-terminál telepítési programjának második köre, amelyben 30 ezer új terminál kihelyezését célozták meg, március végén lezárult volna, azonban a határidő lejárta előtti utolsó pillanatban 15 hónappal meghosszabbították a programot, vagyis a szolgáltatóknál ragadt terminálokat még ennyi ideig lehet kiszórni. Az MNB statisztikái szerint e második kör kezdete óta eltelt első 12 hónapban mindössze 8 ezerrel nőtt a boltokban üzemelő terminálok száma, becslésünk szerint ez azt jelentheti, akár a terminálok kétharmada is a szolgáltatóknál ragadhatott. Mindeközben eddig soha nem látott módon 2 ezerrel csökkent a fizikai kártyelfogadó boltok száma.
Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára részt vesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon, ahol a készpénzmentes Magyarország témájában tart nyitóelőadást. Érdemes eljönni! Financial IT and Disruptive Technologies 2019 INFÓJELENTKEZÉS ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái