Előfizetői tartalom

Óriási szélerőműpark épül magyar részvétellel Szerbiában

Portfolio
Szerbiában építi fel első szélerőműparkját a MET csoport. A 102 megawattos, 34 szélturbinából álló szélerőmű 85 ezer szerbiai háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd. A MET és a Gazpromnyefty tulajdonában lévő NIS vegyesvállalatot alapított, miután a MET egy harmadik féltől 50 százalékos részesedést vásárolt egy szerbiai szélerőmű-projektben. Nem csak a MET, de a NIS eszközportfóliójában is ez lesz az első szélerőmű, amely egyben a MET első megújuló energiatermelési beruházása az EU-n kívül. A Portfolio a projekt részleteiről kérdezte Szaniszló Attilát, a MET csoport Szerbiáért felelős igazgatóját és Horváth Pétert, a MET Power üzletfejlesztési igazgatóját.

Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 A megújuló energiaforrások magyarországi helyzetéről és a várható változásokról a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 konferenciáján is szó lesz. Még nem késő jelentkezni! Információ és jelentkezés Óriási szélerőműpark épül magyar részvétellel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés