Előfizetői tartalom

Még nem jött el a fordulat a Waberer'snél (2.)

Portfolio
Szerdán a Waberer's közzétette első negyedéves beszámolóját a Budapesti Értéktőzsde zárását követően, így kiderült, a fordulat még várat magára. A fuvarozócég árbevétele ugyan növekedett a Regionális Kontrakt Logisztikának és az Egyéb Szegmensnek köszönhetően, a megugró költségek és az alacsonyabb kapacitáskihasználtság hatására viszont jelentősen csökkent az EBITDA-ja. Részben ezekért, részben a kibővült gépjárműállomány magasabb értékcsökkenése miatt, a vállalat üzemi szinten is veszteséges volt. A menedzsment ugyanakkor jelezte, több intézkedésük kedvező hatása az év második felében jelentkezhet érdemben.

A legfontosabb sarokszámokA Waberer's kamionjainak átlagos száma 4 340 darab volt az első negyedév végén, amely közel 1 százalékos növekedést jelentett 2018 azonos időszakához képest. A vállalat árbevétele 182,2 millió euró volt az első negyedévben, amely 1,8 százalékos növekedést jelentett 2018 azonos időszakához képest. Az árbevétel növekedést a Regionális Kontrakt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái