FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Sokba kerülhet a szélenergia mellőzése Magyarországnak

Portfolio
Jelen állás szerint a szélenergia nem vehet majd részt a Magyarországon először várhatóan idén először kiírásra kerülő megújuló energia tendereken, ez pedig, vagyis a potenciális szélerőmű-fejlesztők kizárása az aukciókból ugyanakkor önmagában mintegy 25 milliárd forinttal növeli meg a 2020-as megújuló cél teljesítésének költségét Magyarország számára - mondta Szabó László, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) kutatóközpont-vezetője a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című konferenciáján.

Bár Magyarország már korábban elérte és meghaladta a 2020-ra vállalt, nem túl ambiciózus 13 százalékos megújuló részarányt, nem biztos, hogy 2020-ra is szint felett marad az ország - mondta Szabó László. Míg 2013-ban még 16,20 százalék volt a megújulók részaránya, 2017-re 14 százalék alá esett, és miután a még fel nem használt mintegy 1500 megawattnyi KÁT-engedély...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés