Előfizetői tartalom

Brutális áresés a kutakon - Küszöbön a fordulat, amire rengeteg autós vár már évek óta

A szerdai jelentős, 9, illetve 7 forintos árcsökkenés után pénteken tovább zuhan a benzin és a gázolaj ára, ezúttal 9, illetve 6 forinttal, így két hónap után ismét 3-mal kezdődnek a hazai üzemanyagárak. Bár a pénteki módosulással a két üzemanyagfajta árkülönbsége ismét 6 forintra nő, ezzel együtt is szembetűnő, hogy a korábbihoz képest gyakorlatilag eltűnt a magyarországi benzin- és dízelárak különbsége. A két üzemanyagfajta árkülönbsége az e heti vágások előtt mindössze 1 forint volt, amire nem mostanában volt példa legutóbb: ekkora vagy ennél is kisebb differencia a mostanit megelőzően 2017 szeptemberében alakult ki legutóbb.
Pedig nem is olyan sokkal korábban, 2018 novemberének végén még több mint 50 forinttal volt drágább átlagosan a dízel mint a benzin. Az 52 forintos dízelár-többlet abszolút és relatív értelemben (14,1%) is rekordnak számít. A két üzemanyagfajta árkülönbségének alakulásában 2017. szeptember 20. fordulatot jelöl. Ekkor ugyanis eltűnt az előző heti 2 forintos árkülönbség...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái