Létezik még a kedvezményes nyaralás, de csak kevés magyar kiváltsága
Üzlet

Létezik még a kedvezményes nyaralás, de csak kevés magyar kiváltsága

Egyre kevesebb dolgozó élhet a kedvezményes, céges üdülés lehetőségével: évről évre csökken a vállalati üdülők, és ezzel a férőhelyek száma is. Több nagy cég, köztük a Magyar Telekom is megválik a nyaralóitól, ugyanis a juttatások adózásának idén év eleji átalakulása miatt már nem éri meg a vállalatoknak a céges üdülés biztosítása.
Áprilisban számolt be arról a Portfolio, hogy a Magyar Telekom eladja az országszerte található összes nyaralóját, szálláshelyét. Korántsem csak a telekommunikációs cég szabadul a vállalati üdülőktől. A KSH adatai alapján jól látható, hogy a céges nyaralók száma évről évre csökken: 2016-ban még 354 céges üdülő működött 11 922 férőhellyel, 2017-ben 341, 11 724 férőhellyel, tavaly pedig 343 céges nyaralóhelyet tartott nyilván a KSH, ezekben összesen 11 620 férőhely volt.

Vagyis az utóbbi két évben több mint háromszáz férőhely szűnt meg.

Ezzel összecseng a Szent István Egyetem és Fata László cafeteria szakértő, a Cafeteria TREND magazin szerkesztőjének közös kutatásának eredménye is, mely rámutat, hogy évről évre egyre kevésbé része a fix és a választható juttatási elemek kínálatának a vállalati üdülőben történő üdülés.

A kutatásban részt vevő 215 cégnél az alábbi arányokban szerepelt a fix juttatások (azaz azok a garantált elemek, amelyeket rögzítetten, rugalmas választás lehetősége nélkül kínálnak dolgozóiknak a munkaadók) között a vállalati üdülőben történő nyaralás:
  • 2017-ben a cégek 7,9%-ánál
  • 2018-ban a cégek 5,9%-ánál
  • 2019-ben a cégek 5,6%-ánál.
A választható juttatási elemek közül is kezd kiszorulni a céges üdülés:
  • 2017-ben a cégek 4,17%-ánál
  • 2018-ban a cégek 3,92%-ánál
  • 2019-ben a cégek 1,95%-ánál
szerepelt választható juttatási elemként.

Fata szerint a változás egyik lehetséges oka az lehet, hogy a munkáltató tulajdonában, vagyonkezelésében lévő üdülőben nyújtott üdülési szolgáltatást a munkáltatók a 2018-as év során még 40,71%-os adóterhelés mellett biztosíthatták, idén viszont már csak jogviszonyos jövedelemként adózik ez a juttatás.

Létezik még a kedvezményes nyaralás, de csak kevés magyar kiváltsága

Vannak még dolgozók, akik kedvezményesen üdülhetnek

Akadnak még olyan vállalatok, amelyeknek van saját üdülője. Az állami vállalatok közül ilyen például a Magyar Posta Zrt., amely megkeresésünkre közölte, biztosítanak üdülési lehetőséget dolgozóiknak a Posta üdülőiben. A meghirdetett lehetőségekre a munkavállalók írásban jelentkezhetnek, az üdülési szolgáltatást normál térítési díj ellenében vehetik igénybe. Elárulták, hogy a piaci szereplőkhöz hasonlóan viszont ők is kedvezményt biztosítanak a gyermekek kora szerint.

A Volánbusz Zrt. lapunkat arról tájékoztatta, hogy két helyszínen, évente 690 munkavállalónak és családjuknak biztosít önköltségi áron üdülést.

A BKV Zrt.-nek Galyatetőn van egy üdülője, ahol egy évben átlagosan 900 dolgozó nyaralhat, de a térítési díjak meghatározása a piaci ár szintjén történik (hétvégi és hétköznapi árkategóriák), kedvezményt nem adnak. Balatonfenyvesen is van egy nyaraló, ahol évente (nyári szezonban júniustól - szeptember hónapig) közel 1000 fő üdülhet. Ezt az épületet azonban egy külső cég üzemelteti, a díjakat is ők határozzák meg. A közlekedési cég viszont kedvezményes ajánlatot kínál a nagycsaládos munkavállalók számára: a harmadik és minden további gyerek nyaralási költségeit átvállalják. Emellett az egy főre jutó nettó jövedelemhatár - a mindenkori minimálbér - alapján a rászoruló családok üdülési díjának 50, illetve 30%-át átvállalja a cég.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. a Portfolio-val azt közölte, hogy Zamárdiban, Csopakon, Agárdon és Balatonfüreden is van céges üdülőjük, ezekben összesen 260 főt tudnak elszállásolni.

A családosok körében Zamárdi a legközkedveltebb, mivel közvetlenül a Balaton parton van, saját stranddal, vizi- és szárazföldi sporteszközökkel. Ebben az üdülőben meghirdetünk kifejezetten a kisgyermekes családok számára induló turnusokat is, így a szülőknek nem kell attól tartaniuk, hogy az időnként elkerülhetetlen zajjal megzavarják az üdülőtársak nyugalmát

- írták. A nyaralókat az Egis munkatársai és családtagjaik, valamint a cég nyugdíjasai is kedvezményes áron vehetik igénybe.

Arra a kérdésre, felmerült-e, hogy eladják valamelyik nyaralót, azt válaszolták, nem terveznek ilyesmit, mert a céges üdülés nagyon kedvelt a munkavállalók körében.

A Bonafarm Csoport vállalatai közül a Pick Szeged Zrt.-nek vannak üdülői Baján és Siófokon. Ezeket a cég munkavállalói, illetve az ő hozzátartozóik használhatják.

Siófokon egyszerre 41, Baján 20 fő elhelyezésére van lehetőség. A piacon jellemző díjakhoz képest 50-75%-os kedvezmény mellett vehetik a dolgozók igénybe az üdülőket

- írta a cég megkeresésünkre.

Létezik még a kedvezményes nyaralás, de csak kevés magyar kiváltsága
Forrás: FORTEPAN /Adományozó:UVATERV

Olcsóbban üdülhetnek a szakszervezeti tagok

Béren kívüli juttatást a szakszervezetek is adhatnak
  • tagjaiknak és a tagok hozzátartozóinak,
  • a nyugdíjas tagjainak, az ő hozzátartozóiknak,
üdülőben nyújtott üdülési szolgáltatás értékéből az adóévben személyenként a minimálbérösszegét meg nem haladó összegben - mondta Fata László. Nem meglepő módon rengeteg szakszervezeti tulajdonban álló üdülő van az országban. A Vasutasok Szakszervezete például rendelkezik saját tulajdonú nyaralókkal, melyekben azonban korántsem csak a szakszervezeti tagok szállhatnak meg. Megkeresésünkre közölték, a szakszervezeti tagok és családtagjaik azonban a tagsági évek számától függően 10-15 százalék kedvezményt kapnak, vagy egyedi árakkal vehetik igénybe az üdülőket.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezeténekszintén van nyaralója, Badacsonytomajon. A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a VDSZ is fordít figyelmet arra, hogy a tagjai kedvezményes áron üdülhessenek Balatonföldváron, Harkányban, Tiszacsegén, Békéscsabán, Balatonlellén vagy Mezőkövesden, sőt, még a budapesti székházban is biztosítanak szállást.

Létezik még a kedvezményes nyaralás, de csak kevés magyar kiváltsága
Forrás: FORTEPAN / Adományozó: Magyar Rendőr

Előtérbe került a SZÉP-kártya

Az általunk megkeresett cégek közül többen is hangsúlyozták, hogy a céges üdülő mellett a munkatársaknak lehetőségük van - az éves cafeteria keretükön belül - a SZÉP-kártya szálláshely, vendéglátás és szabadidő elem választására is.

"A juttatások adózásának év eleji átalakulása nyomán a legnépszerűbb elemek közül a munkáltatói oldalon egyedül a SZÉP-kártya maradt meg béren kívüli juttatásként. A SZÉP-kártyán három alszámla található: szálláshely, szabadidő és vendéglátás. Ezek közül a szabadidő alszámlát számos területen használhatjuk, évente 75 ezer forint értékben. A vendéglátás alszámlán évente 150 ezer forintból gazdálkodhatunk, amiből lehet még szálláshelyet is fizetni. A harmadik, szálláshely alszámlára évente 225 ezer forintot tölthet a munkáltató kedvező adózással, erről jellemzően szálláshelyre, illetve strand- és fürdőbelépőkre költhetnek a munkavállalók" - mondta Fata László, hozzátéve, a béren kívüli juttatásokhoz 34,5 százalékos adóteher társul. Általános esetben összesen a 450 000 forintos ún. rekreációs keretösszeg erejéig adózik ilyen adómértékkel a béren kívüli juttatás.

Amennyiben a SZÉP-kártya esetében a juttatás önmagában meghaladja a rekreációs keretösszeget, akkor a limiten felüli rész már egyes meghatározott juttatásként adózik, amelyre 2019-től 40,71 százalékos adóteher rakódik. Ilyen közteherrel akár a SZÉP-kártya egyes éves kereteit túllépve is adhat juttatást a munkáltató.
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Eséssel zárt a BUX