Üzlet

Önvezető autót fejleszt a Huawei

Portfolio
Nem vették el a Huawei kedvét az amerikai szankciók a fejlesztésektől, a hírek szerint a kínai mobilóriás önvezető autót fejleszt autógyártókkal együttműködésben. Persze nem amerikai cégekkel szövetkezik.
Nem állnak meg a Huawei ambíciói ott, hogy a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója és hálózati eszközgyártója legyen, a mesterséges intelligencia területén is szeretne nagyot alkotni. A Financial Times értesülései szerint ebből a célból belekezdett önvezető autó fejlesztésébe a vállalat, autógyártókkal együttműködésben.

Természetesen nem amerikai autógyártókkal szövetkezik a Huawei, azután, hogy az Egyesült Államok kormánya kereskedelmi feketelistára tette a céget. A Volkswagen alá tartozó Audi, a japán Toyota és a kínai GAC a partnere. Még két másik kínai vállalat, a Beijing New Energy Automobile és a Changan Automobile is részt vesz a fejlesztésekben a Financial Times információi szerint.

A Huawei egyik vezetője azt nyilatkozta a lapnak, hogy 2021 környékén kerülhet a piacra az autó, Kínában és Európában lesz megvásárolható. Az iparági sztenderdek kategóriákba sorolják azt, hogy milyen szinten önvezető egy autó, a Huawei azt ígéri, hogy a járműve 4-es szintű lesz, ami a második legmagasabb szint. A Financial Times azt állítja, hogy látott már egy videót egy önvezető Audiról, amihez a Huawei mesterséges intelligenciája biztosította a technológiát. Ült benne sofőr, de sem a kormányhoz, sem pedig a műszerekhez nem ért hozzá.

A Huaweinek mindenesetre nincs könnyű dolga manapság, az amerikai kormányzat ugyanis rendelkezésével gyakorlatilag elvágta az amerikai beszállítóitól. A héten a Huawei közölte, hogy a vártnál később érheti el egyik nagy célját, vagyis hogy a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója legyen és az új Matebook laptop piacra dobását is elhalasztotta.

(CNBC)
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
bitcoin automata shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter