Üzlet

Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdén

Portfolio
A Konzum és az Opus Global közgyűlésein elfogadott ütemterv szerint halad a két társaság fúziója, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozata alapján a két tőzsdei cég egyesüléséhez szükséges egyenértékűséget a Felügyelet elfogadta. Az MNB jóváhagyásával minden feltétele teljesült annak a folyamatnak, amelynek eredményeként a Budapesti Értéktőzsde ötödik legnagyobb vállalata jön létre június 30-ával.
Fontos állomásához érkezett a Konzum és az Opus Global fúziója. Csütörtökön hozták nyilvánosságra a BÉT honlapján az MNB jóváhagyó határozatát és a felügyeleti eljáráshoz szükséges, Egyenértékűségi Dokumentum részeként a 2018. évi proforma beszámoló főbb számait. A két társaság közgyűlésein elfogadott Közös Átalakulási Terv szerint, a fúzió a gyakorlatban értékpapír-cserével valósul meg. Az MNB eljárásában azt vizsgálta és állapította meg, hogy a két társaság egyesülése kapcsán valamennyi, a fúzióban részt vevő társaságok piaci, gazdasági, pénzügyi és jogi helyzetének és annak várható alakulásának alapjául szolgáló adat és információ a befektetők rendelkezésére áll. A felügyeleti eljáráshoz szükséges, az összeolvadáshoz kapcsolódó Egyenértékűségi Dokumentum tartalmazza az Opus Global és a Konzum egyesülésével létrejövő új óriásvállalat 2018. december 31. fordulónapjára készített proforma konszolidált pénzügyi kimutatásait is. A dokumentum úgy mutatja be a cégcsoport tagvállalatainak összevont pénzügyi helyzetét, mintha a Konzum már 2018. január 1-jével beolvadt volna az Opus Globalba.

A 2018. december 31-én zárult pénzügyi évre elkészített proforma konszolidált pénzügyi kimutatások alapján az egyesült Opus Global működését legjobban mérő összes működési bevétel 254,2 milliárd forint, több mint 23,5 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val. Emellett a Társaság teljes átfogó jövedelme kiemelkedően magas, közel 41,3 milliárd forint. Az Opus konszolidált teljes saját tőkéje pedig meghaladta a 350,8 milliárd forintot. A proforma konszolidált pénzügyi adatok alapján hazánk legnagyobb és egyik legtőkeerősebb befektetési holdingja jön létre az összeolvadással, amely stabil pénzügyi helyzettel és kiváló növekedési kilátásokkal folytatja tevékenységét az összeolvadást követően.

Stagnál az Opus, lejjebb került a Konzum

A Konzum 2 százalékkal került ma lejjebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 19 százalékkal került lejjebb.

Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdén
Az Opus részvényei 0,1 százalékkal kerültek feljebb csütörtökön, míg a társaság részvényárfolyama idén 18,2 százalékkal került lejjebb.

Egyedülálló fúzió jön a magyar tőzsdén
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
GettyImages-1167008922
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
facebook libra szablyozás