Előfizetői tartalom

"Sokszor kiráz a hideg, amikor hallom, hogy mindenki startupnak hívja magát"

Orosz Márton
|
Évek óta folyamatosan nő a startup ökoszisztéma Magyarországon, naponta a hírek középpontjában vannak a jól meghatározható ötletre épülő sikercégek, rendszeresen hallunk versenyekről és milliárdos, sokszor állami finanszírozási háttérről. A kézzelfogható, a mindennapi életünkre is hatással levő forradalom azonban mintha még váratna magára. Az viszont tény, hogy az elmúlt évtizedben üzleti kultúrában, gondolkodásban nagyon jelentős változások történtek - ez pedig részben a startupok megjelenésének köszönhető: a Portfolio ezekről a történésekről, a hazai startuphelyzetről és a kilátásokról kérdezte Oszkó Pétert, az OXO Group alapító-tulajdonosát, a csoport inkubációs és akcelerációs programjait működtető OXO Labs ügyvezető partnerét, valamint Apró Annát, a csoport egyik kockázatitőke-befektetésekkel foglalkozó cégének, az OXO Holdingsnak az ügyvezetőjét.

Hogyan értékelnék a magyar startup ökoszisztéma jelenlegi helyzetét? Például jelentős az állami szektor szerepe több kockázati alapkezelőn keresztül is, illetve a Jeremie-pénzeken keresztül. Mennyire indokolt ez, mennyire jellemző más országok esetében? Melyek azok a szintek, területek, ahol a legfontosabb az állami támogatás? Apró Anna: Én magam azt tapasztalom, hogy ma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés