Előfizetői tartalom

"Sokszor kiráz a hideg, amikor hallom, hogy mindenki startupnak hívja magát"

Évek óta folyamatosan nő a startup ökoszisztéma Magyarországon, naponta a hírek középpontjában vannak a jól meghatározható ötletre épülő sikercégek, rendszeresen hallunk versenyekről és milliárdos, sokszor állami finanszírozási háttérről. A kézzelfogható, a mindennapi életünkre is hatással levő forradalom azonban mintha még váratna magára. Az viszont tény, hogy az elmúlt évtizedben üzleti kultúrában, gondolkodásban nagyon jelentős változások történtek - ez pedig részben a startupok megjelenésének köszönhető: a Portfolio ezekről a történésekről, a hazai startuphelyzetről és a kilátásokról kérdezte Oszkó Pétert, az OXO Group alapító-tulajdonosát, a csoport inkubációs és akcelerációs programjait működtető OXO Labs ügyvezető partnerét, valamint Apró Annát, a csoport egyik kockázatitőke-befektetésekkel foglalkozó cégének, az OXO Holdingsnak az ügyvezetőjét.

Hogyan értékelnék a magyar startup ökoszisztéma jelenlegi helyzetét? Például jelentős az állami szektor szerepe több kockázati alapkezelőn keresztül is, illetve a Jeremie-pénzeken keresztül. Mennyire indokolt ez, mennyire jellemző más országok esetében? Melyek azok a szintek, területek, ahol a legfontosabb az állami támogatás? Apró Anna: Én magam azt tapasztalom, hogy ma...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái