Előfizetői tartalom

Fontos döntés jön az MNB-től, ami minden magyar bankkártyás fizetéseit érinti

A PSD2-es szabályok egyes részeinek halasztását még az MNB is vizsgálja, az Európai Bankhatóság további útmutatására várnak, de úgy tűnik, hogy erősen benne van a levegőben, hogy nem is kis mértékű halasztást kapnak a pénzintézetek. Az MNB hamarosan dönt arról, mit is kezdhet a felügyelet Magyarországon ebben a kérdésben - hangzott el az MNB ma tartott sajtótájékoztatóján. Pár hónappal az indulás előtt derült ki az MNB számára: egyes bankok nem készülnek el az azonnali fizetéssel. A késlekedő bankok darabszára kevesebben voltak, de sok ügyféllel rendelkeznek. A riportok alapján év végén elindulhattak volna, de az év végi zárásokra való tekintettel március elejére helyezték át az indulást.

A PSD2-ről is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Portfolio Banking Technology 2019 INFÓJELENTKEZÉS PSD2: haladékot kaphatnak a bankok?Ahogy közeledik a PSD2-es határidő, egyre több a konkrét kérdés a bankoktól a szabályozással kapcsolatban. Már most...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái