Előfizetői tartalom

Ők menthetik meg az emberiséget a totális katasztrófától

A mesterséges intelligencia, illetve az elmúlt években jelentős fejlődést mutató gépi tanulás (Machine Learning, ML) technológia számos területen segíthet a klímaváltozás megelőzésében és hatásai csillapításaiban már napjainkban is, a jövőben pedig még inkább. A probléma megoldása érdekében azonban az emberiségnek is határozottabb cselekvésre kellene elhatároznia magát.

A klímaváltozás problémájának kezelése a megelőzést (kibocsátáscsökkentés) és az alkalmazkodást (felkészülés az elkerülhetetlen következményekre) egyaránt szükségessé teszi, amelyek rendkívül összetett feladathalmazt takarnak. Ez az összetettség azonban egyben lehetőséget is jelent, ugyanis így számos úton-módon lehet kedvező változást elérni. A mesterséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés